SEO analyse med Semrush


Publisert

i

av

semrush seo analyse

Hva er en SEO analyse spør du kanskje?

På Engelsk kalles det en audit, og er på mange måter en gjennomgang av hvordan statusen på nettstedet og på Søkemotoroptimaliseringen er.

En SEO analyse er smart fordi den kan hjelpe deg å forstå hvordan du kan forbedre nettstedet ditt for søkemotorer. en SEO audit gir et overblikk over hvordan nettstedet ranker i søkeresultatene for ulike søkeord, og hvordan du kan forbedre resultatene. En audit kan også hjelpe til å identifisere problemer med nettstedet, for eksempel lenker som går til 404 sider, duplisert innhold, brukervennlighet eller hastighet (Core Web Vitals).

Jeg pleier også å lage en plan for å rette opp tekniske problemer, innhold som kan forbedres, og nye søkeord som jeg kan optimalisere for. Siden auditen går på både lenker/links, innhold, og nye søkeord vil jeg splitte gjennomgangen i flere deler. Dette er del en, som går på SEO analyse av lenker/linker. Jeg vil oppdatere denne posten med de neste delene når de kommer.

I denne tutorialen skal jeg vise hvordan du kan gjøre en gratis SEO analyse med SEMrush. Det går også ann å gjøre samme analyse av konkurrenter for å sjekke hva andre ranker for, og å få ideer til søkeord.

Dersom du ikke allerede har en Semrush konto kan du lage en her: Semrush.com

Du kan faktisk få tilgang til mange av verktøyene med vanlig gratis konto, uten så gå inn på en prøveperiode. Det er selvfølgelig begrensinger på informasjon når man ikke har en betalt konto, men om det er første gang du gjør en audit er det nok til å komme igang. Pass på å trykke på «skip trail» når du registrerer deg, dersom du ikke ønsker prøveperiode.

Velg skip trail her
Velg SEO for å gjøre audit
Gå til SEO dashboard og legg til din nettside i prosjekt
Her får du info om autoriet, trafikk, land, antall linker, og graf
Du kan gå videre ned i detaljene ved å klikke på linkene
Her er info om søkeord du ranker organsk på
I menyen kan du klikke backlink analyses for å få mer info om linker
Legg till Google Search Console
Semrush må legges inn som bruker for å knyttes sammen
etter data er lastet inn gir Semrush en vurdering av linker
Lenger nede finner du mer info om linkene

I følge rapporten fant Semrush to linker som var tvilsomme, men nå jeg sjekker er det bare forum linke som skal være helt ok. Jeg har gjort velig lite linkbulding på denne siden, så jeg hadde egentlig ikke forventet å finne så mange problematiske linker heller. Om du finner linker som blir merket som linkspam nå du kjører en backlink audit, må du gjøre vurderinger om du vil rapportere disse inn som «disavow» via Google Search Console. Her kan du i mellomtiden lese mer om hva som inngår i en SEO analyse.

Da var del 1 av SEO audit tutorialen over, I neste del kommer jeg til å sjekke tekniske på nettsiden.

Kommentarer

Legg inn en kommentar