Norske SEO forum


Publisert

i

av

Webforumet

Jeg er såpass gammel at jeg husker hvordan Internett var før Facebook.

Det var en del forum som hadde mye aktivitet og gode SEO diskusjonener. Spesielt var Webforumet en aktiv plass med mye god info for nye webmastere. I dag er det lite aktivitet på Webforumet, men det er forsatt det beste «stand-alone» forumet i Norge.

Jeg tok for gøy en sjekk med ChatGpt for å se om den var smart nok til å finne noe, men svaret jeg fikk viser at ChatGpt har en lang vei å gå enda:

Svar fra ChatGpt

For all del, jeg likte Nettby i back in the day. Men Den nettsiden ble jo lagt ned i 2011 !.. De andre forumene Chat Gpt lister er enten lav kvalitets sider eller sider som ikke eksister i det hele tatt.

Jeg savner den tiden der det var gode forum med gode diskusjoner, men vi må nok innse at Sosiale Medier har overtatt det meste av trafikken for forum. (selv om jeg håper det kan snu)

BCS

Litt av grunnen til at jeg liker rene forum bedre en Sosiale Medier er at man kan være semi anonym, og nerde rundt smale temaer. Problemet med diskusjons grupper på FB og andre er at de fleste krever at man bruker en privat profil. Jeg har ingen problem med å stå frem med navn, men ønsker helst å holde hobby og privatliv separert. Men det er fullt mulig å lage grupper der man ikke trenger personlig profil, og derfor har jeg laget noen diskusjonsgrupper selv på Sosiale medier.

Jeg har derfor laget en liste med den Norske SEO forumene som jeg kjenner til både på Sosiale Medier og på egne nettsider.

Webforumet

Jeg har følget Webforumet helt siden Keneth Dreyer drev forumet. Noen veldig aktive medlemmer som Pixx, Peterandrej, Pong og Tonny sørget for mye bra innhold. Tonny kjøpte senere Webforumet, og har prøvd etter beste evne å holde aktiviteten oppe.

Før Facebook kom var Webforumet en livlig plass med mange gode diskusjoner og humor. Det er forsatt aktivitet på forumet, men den har ikke vært så aktivt de siste årene. Jeg er medlem, og anbefaler at du også blir medlem om du er glad i webmaster og SEO diskusjoner.

LinkedIn Gruppe – Søkemotoroptimalisering(SEO) i Norge

Dette er en gruppe jeg nylig har opprettet på Linkedin. Grupper på Linkedin er ikke så effektive, og det er ofte lite aktivitet i gruppene. Det er bare en annen Norsk gruppe på Linkedin fra før men den har ingen innhold etter syv måneder. Er du på LikedIn og ønsker å diskutere Søkemotoroptimalisering, så er du veldig velkommen i gruppen:)

Facebook gruppe – Norsk Søkemotoroptimalisering(SEO)

Dette er en helt ny Facebook gruppe jeg har opprettet. Det finnes en annen Norsk SEO gruppe på FB som heter SEO og organisk synlighet i Norge, men denne tillater ikke sider å bli medlem. Det finnes også forskjellige grunder grupper, men det er ikke så mange norske grupper for webmastere.

Norsk SEO subreddit

Reddit er ikke blitt så stort for norske brukere, men på den engelsk språklige sidene er det mye liv og diskusjoner. Det er synd at det ikke er så mye akrivitet på norskspråklige subredditer. Jeg har laget med en subreddit for Norsk SEO, og om du bruker reddit kan du følge den her: https://www.reddit.com/r/Seo_Norge/

Det finnes forums som diskusjon.no og freak.no der det fra tid til annen diskuteres søkmotoroptimalisering, men ingen av disse er spesielt nyttige for webmastere og bloggere.

På Engelsk finnes det utallige aktive forumer , de som er mest spesifikke for SEO er Seoforum, MOZ forum, og Blackhat Word. For mer generell digital markedsføring har man Warrior forum, og Digital point.

På de engelske forumene er det en del salg og kjøp, spesielt på Warrior forum og Blackhat world.

Det spørs om det er nok interesse her for å få gode forum her i landet, men jeg håper iallefall at det kan lages et eller flere gode norske forum for utveksling av SEO tips og triks.

I følge Google søkeord planlegger er det iallefall mellom 10 og 100 som søker etter SEO forum hver måned. Og om du er en av dem som har funnet denne bloggposten via søk, vil jeg anbefale deg å bli med å bli med i et av forumene over bidra og med dine kunnskaper og spørsmål..

Kjenner du til noen forum som jeg ikke har nevnt her, så kan du gjerne legge igjen en kommentar her.

youchat grunder Richard Socher
David mot Go(olge)liath

Richard Socher har tidligere vært sjefsforsker for Salesforce. Han bygget opp AI-selskapet MetaMind, som han senere solgte. Hans nye søkemotor,…

Les mer

Kommentarer

Legg inn en kommentar