Lenkebygging i 2023


Publisert

i

av

lenker

Lenker fra andre nettsider til din egen nettside kan være en god kilde til økt trafikk. Gode lenker som er relevante for innholdet på din nettside og kan føre til økt trafikk.

Da søkemotorene først kom på banen, brukte de en teknologi som følger lenker fra en side til en annen for å kartlegge nettsider automatisk. Dette ble gjort ved hjelp av en crawler. Det vil si til at søkemotorene følger lenker fra en side til en annen for å indeksere og kategorisere innholdet.

Page Rank

Page Rank er en algoritme som ble utviklet av Larry Page i Google. Systemet baser seg på at lenker fra sider med sterk Page Rank er bedre enn lenker fra sider uten. I de senere årene har Google beveget seg bort fra Page Rank og fokuserer heller på domeneautoritet.

På et tidspunkt begynte Google å bruke antall lenker som pekte til en nettside som en faktor for rangering i søkeresultatene. Dette førte til at noen i bransjen begynte å bruke gråsonetaktikker, som å ha lenker i hvit tekst på hvit bakgrunn, for å manipulere rangeringene. Dette førte til at tjenester som «lenkefarmer» oppsto, som servere som produserte en stor mengde lenker. Kjøp av lenker ble en «snarvei». Dett er det som kalles black hat SEO.

Hvorfor skal vi bry oss om backlinks?

Å følge med på nye backlinks kan si noe om kvaliteten på innholdet vi produserer. Det kan også være spennende når noe man skriver plutselig plukkes opp av større mediehus. Men bygging av backlinks er en tidkrevende oppgave med lite ROI. Det tar lang tid å bygge opp en stor backlinkprofil, og effekten er ofte minimal.

For å fjerne dårlige lenker fra Google kan man bruke «Disavow». Men det er ingen grunn til å bruke dette verktøyet hvis det ikke er noen skade eller advarsler fra Google. Verktøyet er også mer «gjemt» i dag enn tidligere, og betydningen av lenker er minimal. Hvis du ønsker å bli god på SEO, så er det andre og viktigere grep som er bedre.

Fra backlinks til PR-strategi

Relevante lenker på relevante sider kan skape trafikk, men positive mediaomtaler kan skape enda mer trafikk. For å lykkes med positiv omtale, trenger man en PR-strategi, som kan være mer krevende enn backlinks, men har en større effekt på SEO.


Det å bygge en sterk merkevare kan være en langvarig og tidkrevende prosess, men det kan også være veldig givende. Det kan gi økt tillit hos kundene, og en lojal kundebase som kommer tilbake igjen og igjen. En effektiv måte å bygge en merkevare på er gjennom en PR-strategi.

Mekevarer i Google

En god PR-strategi kan hjelpe deg med å øke synligheten din på nettet, skape positiv omtale og bygge tillit hos kundene dine. Dette kan igjen føre til økt trafikk og salg.

En viktig del av en PR-strategi er å skape innhold av høy kvalitet som er relevant for målgruppen din. Dette kan være alt fra artikler og blogginnlegg til bilder og videoer. Sørg for at innholdet ditt er originalt og unikt, og at det gir verdi til leseren.

En annen viktig del av en PR-strategi er å bygge relasjoner med journalister og andre i mediebransjen. Dette kan hjelpe deg med å få omtale i relevante medier, og dermed øke synligheten din.

Det kan også være lurt å delta i relevante events og konferanser i bransjen din. Dette kan gi deg muligheten til å møte andre i bransjen og bygge relasjoner, samtidig som du kan få muligheten til å presentere deg selv og bedriften din for et større publikum.

Til slutt er det viktig å huske på at en PR-strategi ikke er noe du kan gjøre over natten. Det tar tid å bygge en sterk merkevare, og det krever en kontinuerlig innsats. Men hvis du legger inn innsatsen, kan det gi deg store fordeler i form av økt synlighet og salg.

Hva er linkbuilding?

Linkbuilding / lenkebygging er en prosess der man skaffer innkommende lenker (også kjent som backlinks) til en nettside fra andre nettsteder. Dette er en viktig del av søkemotoroptimalisering (SEO), da søkemotorer som Google bruker antall og kvalitet på backlinks for å vurdere en nettsides autoritet og relevans.

Hva er gode metoder for å skaffe flere backlinks?

Her er 5 gode måter:
1-Skape kvalitetsinnhold som naturlig tiltrekker lenker.
2-Skrive gjesteposter på andre nettsteder i din bransje.
3-Bygge relasjoner med påvirkere og bloggere i din nisje.
4-Delta i relevante forum og sosiale medier.
5-Bruk av infografikk og visuelt innhold som er enkelt å dele.

Hvorfor er linkbuilding viktig?

Fordi det hjelper søkemotorer å forstå hvilke nettsider som er mest relevante og autoritære i forhold til et gitt emne. Høyere autoritet og relevans resulterer i bedre rangering i søkemotorresultater, noe som kan øke trafikk og synlighet for nettsiden din.

Hva er ankertekst på linker?

Ankertekst er den synlige, klikkbare teksten i en hyperlink. Det er viktig fordi det hjelper søkemotorer å forstå hva lenken handler om og hvilken relevans den har for nettsiden den peker til. God ankertekst bør være beskrivende og inneholde relevante nøkkelord, men unngå overdreven bruk av de samme nøkkelordene, da dette kan bli sett på som spam.

Hva er broken linkbuilding?

Broken linkbuilding er en teknikk der man identifiserer ødelagte lenker på andre nettsteder (lenker som peker til sider som ikke lenger finnes) og kontakter eierne av disse sidene for å foreslå at de erstatter den ødelagte lenken med en lenke til eget relevant innhold. Dette kan være en effektiv måte å skaffe kvalitetsbacklinks, samtidig som man hjelper andre nettstedseiere med å forbedre brukeropplevelsen på deres sider.

Hva er «nofollow» og «dofollow» lenker, og hva er forskjellen?

«Dofollow» lenker er standard lenker som lar søkemotorer følge dem og gi nettsiden de peker til en viss grad av autoritet. På den annen side, er «nofollow» lenker merket med et spesielt attributt som forteller søkemotorer å ikke følge lenken eller gi autoritet til nettsiden de peker til. «Dofollow» lenker er generelt mer verdifulle for SEO, men det er også viktig å ha en naturlig balanse mellom «dofollow» og «nofollow» lenker i lenkeprofilen din.

Hva er en god lenkeprofil?

En god lenkeprofil har følgende egenskaper:
Et variert utvalg av lenker fra ulike kilder og nettsteder med høy domeneautoritet og relevans.
En naturlig balanse mellom «dofollow» og «nofollow» lenker.
Variasjon i ankertekst, med en blanding av nøkkelord, merkenavn og generiske fraser.
Lenker fra nettsteder med høy trafikk og engasjement.
Ingen tegn på manipulative eller «black hat» linkbuilding-teknikker

Kommentarer

Legg inn en kommentar