Hvilken betydning vil ChatGPT ha for SEO


Publisert

i

,

av

Ukens SEO spørsmål
ChatGTP spørsmål
ChatGTP spørsmål

Det er spørsmålet alle i SEO bransjen spør seg om nå.

Jeg er gammel nok til å huske sjakk kampene mellom Deep Blue og Garri Kasparov på 90 tallet.

Og jeg tror vi vil få en liknende kamp mellom mennesker og AI/KI fremover innen innholdsproduksjon på nett.

På lang sikt tror jeg at det er uunngåelig at Ai vil kunne lage like bra innhold som mennesker på de fleste områder. Man kan enten kjempe imot, eller omfavne denne teknologien.

Det store spørsmålet er hva skjer fremover.

  • Vil Google lansere LaMDA og konkurrere med Chat GPT?
  • Vil open AI ta betalt for bruk?
  • Vil menneskelig blogging dø ut?
  • Vil Jesper og andre tilsvarende verktøy la deg lage bloggposter med bare ett klikk?
  • Vil Google slå hardt ned på AI generert innhold i en ny spam oppdatering?
  • Vil AI bli brukt til å generer innhold på sosiale medier?
  • Vi bruk av Søkemotorer stupe fremmover?
  • Vil Søkemotorer begynne å inludere AI svar i SERP?

Det er ikke lett å si.

På det siste spørsmålet har det allerede skjedd, You.com har lansert en søkemotor med innebygget chat. Jeg har skrevet mer om det her.

Min spådom er at det kommer til å bli en kamp mellom AI innhold på den ene siden og Google sammen med sosiale medier på den andre siden.

Det er jo også slik at verken Google eller sosiale medier produsere noe særlig innhold selv, derfor er deres retningslinjer bare anbefalinger for hva de ønsker. Det blir til syvende og sist brukerne som avgjør om de ønsker AI innhold eller ikke.

Jeg tror også at det vil vokse opp en egen industri med AI detektorer som tar betalt for å sjekke om innhold er laget av kunstig intelligens eller av mennesker.

En av de mest populære detektorene er AI content detektor.

Selv om den er god til å detektere generert innhold, er den også neste latterlig enkel å lure. Det er bare til å legge til noen ord eller en ekstra setning, så får teksten 100% menneskelig score.

Her genererte jeg en test som var typisk AI generert, og detektoren avslørte det temmelig nøyaktig, men se hva skjedde skjer når jeg bare la til en setning på samme teksten:

Det jeg tror kommer til å skje fremover er at AI detektorene blir bedre og bedre, men at også det AI genererte innholdet også blir bedre

Det mange ikke er klar over er at mens vi bruker kunstig intelligens, så bruker den oss samtidig. Som følge av av maskinlæring blir svarene bedre og bedre, det er også mye av motivasjonen til OpenAI til å legge ut ChatGPT til gratis bruk.

Det er litt på samme måte som Deep Blue på 90 tallet lærte seg å bli bedre og bedre på sjakktrekk.

Hva vil dette bety for SEO fremover.

Google har gitt litt forskjellige kommentarer om innhold laget med kunstig intelligens.

John Mueller har vert veldig kritisk, og uttaler at innhold laget med AI er webspam i følge retningslinjene til Google. Mens Danny Sullivan har uttalt at AI i seg selv ikke er et problem så lenge innholdet er nyttig.

John Mueller fra Google
John Mueller fra Google

John Mueller har jobbet hos Google siden 2008 og jobber med hjelpe webmastere og utviklere med informasjon om oppdateringer av søkealgoritmer. Han gir også råd på sosiale medier om søkemotoroptimalisering og synlighet i søkeresultatene.

Danny Sullivan har siden 2019 jobbet som Chief Content Officer for Search i Google. Han jobber for å forbedre kommunikasjonen mellom Google og webmastere

Det er ikke lett å si hvilken linje Google kommer til å legge seg på, men mitt tips er at de kommer til å prøve å detektere innhold som er laget av kunstig intelligens på kort sikt.

Så lenge Google risikere å få masseprodusert generert innhold av lav kvalitet tror jeg at de må slå ned på det med nye spambrain oppdateringer fremover. Google har jo også som kjent LaMDA som er langt mer avansert en ChatGPT, som de kan bruke til å detektere det de anser å være webspam.

Innen SEO er det også en rekke nye muligheter for å bruke ChatGPT og liknede til å utføre nyttige oppgaver og gi ideer til innhold. Jeg har skrevet litt om hva du kan bruke ChatGPT til her.

Jeg er sikker på at det vil komme enormt med innovasjon og programvare for både SEO og innholdsproduksjon i årene fremover.

Det som er det viktige spørsmålet er hvilken side av AI kampen du stiller deg. Vil du tviholde på måtene du jobber på i dag, eller vil du lære mest mulig om AI hvordan du kan bruke det til din fordel?

Kommentarer

Legg inn en kommentar