Google SpamBrain


Publisert

i

,

av

Spambrain

Visste du at Google kan oppdage nettspam og nettsteder med lav kvalitet med god nøyaktighet? Selv om du ikke driver med web spam, kan Google via kunstig intelligens gjenkjenne innhold av lav kvalitet.

Nylig ble det rullet ut en ny oppdatering på spambrain AI systemet

Spam brain oppdatering
bilde kilde:Google

«Lenker hjelper oss fortsatt med å oppdage og rangere resultater på meningsfulle måter, og vi gjorde mye fremgang i 2021 for å beskytte dette kjernesignalet. Vi lanserte en oppdatering for nettsøppel for å identifisere unaturlige lenker på en bred måte for forhindre at de påvirker søkekvaliteten.»

Google

Generelt sett, hvis nettstedet ditt oppfyller Googles retningslinjer for kvalitet, vil du få bedre resultater i Google søk. Google advarer mot å bruke teknikker som regnes som nettsøppel eller innhold av lav kvalitet, maskering av linker, skjult tekst og for mange annonser på siden.

Google SEO spambrain oppdatering
Google SEO oppdateringer

Spam er all innhold som kan føre brukere til et annet nettsted enn det du hadde tenkt når du gjorde søket. Dette kan ta mange former, fra «falske» eller «manipulerende» søkeord til maskering og bruk av villedende eller villedende tekst.

Google har mange ulike algoritmer og metoder for å rangere dokumenter eller oppdage spam, og gir dem ulike navn som Google Penguin, Google Panda, Rank Brain og nå også SpamBrain.

Kilde: Google Web Spam-rapport 2021

Algoritmene bruker maskin læring «lærer» fra nettstedet ditt, og forbedres over tid. Hvis den kunstige intelligensen finner ut at nettstedet ditt er nett spam, vil det fortsette å straffe deg frem til du viser frem bedre kvalitet på innholdet.

Det beste du kan gjøre for å unngå å bli fanget av denne algoritmen, er å sikre at nettstedet ditt følger Googles retningslinjer.

Seo roundtable tweet
Barry Schwartz om oppdateringen

Jo mer innhold av høy kvalitet nettstedet ditt har, desto mindre sannsynlig er det å bli klassifisert som nettspam.

Nettsteder som bruker mange maskeringsteknikker, manipulerende søkeord og skjult tekst, vil i høyere grad bli oppdaget som spam. Dette er gamle tekniker som er i black hat kategorien.

Hoved fokuset på den siste spambrain oppdateringen (desember 2022) var å bekjempe PBN og kjøp/salg av lenker. Nå kan SpamBrain både detektere nettsteder som kjøper linker og nettsider som selger lenker for å manipulere ranking .

Fighting link spam with SpamBrain.

SpamBrain is our AI-based spam-prevention system. Besides using it to detect spam directly, it can now detect both sites buying links, and sites used for the purpose of passing outgoing links.

Google webmaster blog

SEO-strategier for å takle Googles spamdeteksjon
Den gode nyheten er at, i motsetning til andre SEO-faktorer som du ikke har kontroll over, kan du faktisk gjøre noe med spamdeteksjonen. Nøkkelen er å sørge for at nettstedet ditt overholder Googles retningslinjer samtidig som du leverer innhold av høy kvalitet. Dette vil være ekstremt viktig når du skal optimalisere innholdet ditt for bedre rangeringer.

Spørsmål og svar om webspam og nettsøppel?

Hva er en betyr av spam?

En betydning av spam er uønskede e-postmeldinger som sendes i store mengder til tilfeldige e-postadresser. Spam kan også referere til uønskede meldinger sendt via andre plattformer, som sosiale medier eller kontaktskjemaer på nettsteder.

Hvordan stopper jeg phishing-e-poster?

Du kan stoppe phishing-e-poster ved å være forsiktig med å åpne e-post fra ukjente avsendere og være skeptisk til e-post som krever at du gir fra deg personlig informasjon eller at du klikker på en lenke. Du bør også installere en god antivirusprogramvare og holde den oppdatert, samt være oppmerksom på mistenkelige e-postadresser og nettadresser.

Hvordan beskytter jeg et kontaktskjema mot spam?

Du kan beskytte et kontaktskjema mot spam ved å bruke et verifiseringsverktøy som Captcha eller et annet bilde- eller tekstbasert verifiseringssystem. Dette kan hindre at spambotter kan sende spam gjennom kontaktskjemaet ditt. Du kan også vurdere å bruke en spamfilterløsning for å fange opp spammeldinger før de når kontaktskjemaet ditt.

Hvordan rapporterer jeg et nettsted som spam?

Du kan rapportere et nettsted som spam ved å kontakte webmasteren for nettstedet eller ved å bruke en nettleserutvidelse eller verktøy som er designet for å blokkere spam. Du kan også rapportere nettstedet til søkemotoren du bruker, slik at det ikke vises i søkeresultatene.

Hvordan blokkerer jeg spam permanent i Gmail?

Du kan blokkere spam permanent i Gmail ved å merke en spammelding som spam og deretter klikke på «Alltid merk som spam» i menyen for håndtering av meldinger. Du kan også bruke Gmail-innstillingene for å blokkere bestemte avsendere eller e-postadresser.

Hvordan blir jeg kvitt SEO-spam kommenarer i WordPress?

Du kan bli kvitt SEO-spam i WordPress ved å installere et verktøy for å fange opp spamkommentarer, og deretter slette eller markere disse som spam. Akismet er det mest brukte pluginet for dette i Worpress.

Kommentarer

Ett kommentar til “Google SpamBrain”

  1. […] å få masseprodusert generert innhold av lav kvalitet tror jeg at de må slå ned på det med nye spambrain oppdateringer fremmover. Google har jo også som kjent LaMDA som er langt mer avansert en ChatGPT, […]

Legg inn en kommentar