10 tips for å få bedre synlighet på Google med SEO


Publisert

i

,

av

Ønsker du bedre synlighet på Google? Her er 10 enkle SEO tips for å hjelpe deg

  1. Bruk relevante nøkkelord / søkeord. Velg nøkkelord som målgruppen din bruker når de søker. Fokuser på long-tail nøkkelord for bedre resultater. For eksempel, i stedet for «sko», bruk «røde løpesko for kvinner». Dette gir høyere sannsynlighet for å nå de rette brukerne. Ubersuggest og Google Keyword Planner er nyttige verktøy for å finne nøkkelord. Jeg har også skrevet flere poster om søkeords analyse (keyword research)
  2. Skriv engasjerende innhold Sørg for at innholdet er informativt, interessant og nyttig for leserne. Dette vil øke sjansen for at de deler og lenker til siden din. Se hvordan Buffer og HubSpot skaper engasjerende innhold som tiltrekker seg besøkende.
  3. Optimaliser metadata Skriv tiltalende meta-titler og meta-beskrivelser som inneholder dine nøkkelord. Dette vil hjelpe Google å forstå hva siden din handler om og øke klikkfrekvensen fra søkeresultatene. Rank Math er mitt favoritt WordPress-plugin for SEO der du kan legge inn metadata og lage XML-sitemap. Se også Moz sin guide for å skrive gode meta-titler.
  4. Sørg for at nettstedet ditt fungerer godt på alle enheter, spesielt mobiltelefoner. Google prioriterer mobilvennlige sider. Dette er viktig fordi et økende antall brukere søker på mobile enheter. Test nettstedet ditt med Google Mobile-Friendly Test.
  5. Strukturer innholdet Bruk overskrifter (H1, H2, H3 osv.) og lister for å gjøre innholdet ditt enklere å lese og forstå for både mennesker og søkemotorer. Dette bidrar til at brukerne finner det de leter etter raskere, og gir en bedre brukeropplevelse. Se W3Schools sin guide for riktig bruk av overskrifter.
  6. Optimaliser bilder Gi bildene dine beskrivende filnavn og alt-tekster som inneholder nøkkelord. Dette vil hjelpe søkemotorer med å indeksere dem riktig og gjøre nettstedet ditt mer tilgjengelig for alle brukere. Bruk TinyPNG for å komprimere bildene dine uten å miste kvalitet.
  7. Sørg for rask innlastingstid Optimaliser nettstedet ditt for å redusere innlastingstiden. Google favoriserer sider som laster raskt, og brukere blir ofte utålmodige når en side tar for lang tid å laste inn. Test hastigheten på siden din med Google PageSpeed Insights og bruk content delivery network (CDN) for å forbedre ytelsen.
  8. Prøv også å få kvalitetslenker fra gode sider. Dette vil styrke nettstedets autoritet og synlighet på Google. Se Backlinko sin guide for å bygge kvalitetslenker og hvordan Wikipedia har opparbeidet seg en sterk autoritet gjennom mange innkommende lenker.
  9. Registrer deg hos Google Search Console Bruk Google Search Console for å overvåke nettstedets ytelse og identifisere eventuelle problemer som kan påvirke synligheten din. Registrer deg her: Google Search Console. Dette er et viktig verktøy for å forstå hvordan Google ser nettstedet ditt og for å motta varsler om eventuelle tekniske problemer.
  10. Del innholdet på sosiale medier Promoter innholdet ditt på relevante sosiale medier. Dette kan generere trafikk og øke sjansen for at innholdet blir delt og lenket til. Hootsuite og Buffer er gode verktøy for å hjelpe deg med å planlegge og dele innhold på sosiale medier. Se hvordan virksomheter som Tesla og LEGO bruker sosiale medier effektivt for å øke synligheten.

Å øke søkemotorsynligheten er viktig for nettstedets suksess. Fokuser på god SEO-praksis, inkludert relevant innhold, nøkkelord, hastighetsoptimalisering og mobilvennlighet. Over tid vil disse tiltakene bidra til høyere rangering og mer trafikk fra søkemotorer som Google.

SEO
SEO

Spørsmål og svar

Hvorfor er synlighet på søkemotorer viktig?

Synlighet på søkemotorer er viktig fordi det øker sannsynligheten for at potensielle kunder finner ditt nettsted eller din nettside når de søker etter informasjon, produkter eller tjenester som er relevante for din virksomhet. Dette kan føre til økt trafikk, salg og merkevarebevissthet.

Hva er nøkkelord ?

Nøkkelord er ord og fraser som brukere skriver inn i søkemotorer når de søker etter informasjon. Jeg kaller de ofte også for søkeord, siden det er de ordene brukene skriver inn når de søker. Å bruke relevante nøkkelord i innholdet på nettstedet ditt hjelper søkemotorer å forstå hva siden handler om, og kan bidra til å forbedre rangeringen i søkeresultatene.

Hva er betalt søk (SEM) og hvordan skiller det seg fra SEO?

Betalt søk (SEM) er en markedsføringsstrategi som innebærer å kjøpe annonseplass på søkemotorresultatsidene (SERP) for visse nøkkelord. SEM kan hjelpe deg med å øke synligheten på søkemotorer raskere enn SEO, men det krever betaling for hver klikk som genereres fra annonsen.

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater fra SEO?

Det kan ta fra noen uker til flere måneder før du ser betydelige forbedringer i synligheten på søkemotorer som følge av SEO-arbeidet. Tiden det tar, avhenger av flere faktorer, som konkurransen i din bransje og den nåværende statusen til nettstedet ditt. I tillegg har Google enkelte restriksjoner som du må oppfylle før du får høye plasseringer på søkeord med konkuranse på, dette er det Google kaller E-E-A-T (Experience, expertise, authoritativeness, and trustworthiness. Les mer om det her

Kommentarer

Legg inn en kommentar